Foto: F64
Tautas kustība "Par labu Latviju" (PLL) nedeleģēs savus pārstāvjus politiskās apvienības PLL valdē un atdalīsies no tās, lai varētu savas idejas popularizēt arī citiem politiskajiem spēkiem, pēc kustības padomes sēdes pirmdien žurnālistiem sacīja tās vadītājs, LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis.

Viņš skaidroja, ka tautas kustības minimālie mērķi esot sasniegti - tās pārstāvis [eksprezidents Guntis Ulmanis] ir ievēlēts Saeimā, tāpēc, lai "nediskreditētu vienam otru, nolēmām atdalīties".

Ēķis, līdzīgi kā iepriekš LPP/LC līderis Ainārs Šlesers, uzsvēra, ka PLL priekšvēlēšanu programmu eksperti atzinuši par vienu no labākajām, tāpēc, lai varētu to īstenot, tautas kustība esot gatava sadarboties ar visām politiskajām partijām, arī valdībā pārstāvētajām.

Tautas partijas priekšsēdētājs un PLL valdes loceklis Andris Šķēle žurnālistiem atzina, ka "politiskā PLL" atbalstot uzņēmēju kustības lēmumu, un tādejādi tikšot nodalīta "politiskā un saimnieciskā darbība". Šķēle uzsvēra, ka esot "pilnīgi skaidrs" ka PLL Saeimas frakcija turpinās īstenot savu programmu.

Arī LPP/LC priekšsēdis Ainārs Šlesers, kurš pirms tautas kustības pārstāvju sanāksmes žurnālistiem klāstīja, ka politisko apvienību vajadzētu vadīt uzņēmēju pārstāvim, atzina, ka tas bijis valdes piedāvājums, tomēr tautas kustības lēmums arī esot pozitīvs, jo "jebkurā gadījumā mūs vieno programma".

Šķēle un Šlesers pieļāva, ka "politiskās PLL" valde turpmāk darbosies piecu cilvēku sastāvā. Šķēle gan nemācēja atbildēt, kad "politiskās PLL" valde varētu sanākt kopā, lai izvēlētos vadītāju, sakot, ka "šobrīd mums ir pauze". Frakcijas darbu apvienības vadītāja trūkums neietekmēšot.

Jau vēstīts, ka politiskās apvienības PLL valde pirmdien nolēma samazināt valdes locekļu skaitu līdz septiņiem un par PLL valdes priekšsēdētāju ievēlēt kādu no tautas kustības PLL jeb "uzņēmēju bloka" pārstāvjiem, tomēr pēc uzņēmēju "kurvīša" valdes sastāvs būs vēl mazāks - PLL valdē turpmāk būs pārstāvēti piecu politisko partiju līderi - Šlesers no LPP/LC, Andris Šķēle no Tautas partijas, Edvīns Bartkevičs no partijas "Ogres novadam", Mečislavs Vēveris no partijas "Latgales tauta" un "Vienota Rēzekne" pārstāvis Jurijs Petkevičs.

Portāls "Delfi" novēroja, ka politiskās apvienības PLL valdes sēdē bija ieradušies tikai daži uzņēmēju pārstāvji, redzamākais no tiem - "Itera Latvija" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis. Šlesers žurnālistiem atzina, ka vairāki uzņēmēju deleģētie PLL valdes locekļi atteikušies turpināt darbu, piemēram, "Skonto Būves" prezidents Guntis Rāvis un uzņēmējs Atis Sausnītis.

Jau ziņots, ka pašreizējais PLL vadītājs, Saeimas deputāts Ulmanis atteicies turpmāk vadīt apvienību, aizbildinoties, ka nevarot to apvienot ar Saeimas deputāta pienākumiem un citām sabiedriskajām aktivitātēm.

Pa šlaik PLL valdē ir 14 biznesa un politikas pārstāvji. No Tautas kustības valdē deleģēti uzņēmēji Aivars Ločmelis, Aleksandrs Milovs, Guntis Rāvis, Atis Sausnītis, Juris Savickis un Aleksejs Šeiņins. TP valdē pārstāv Šķēle un Mārtiņš Zemītis, savukārt LPP/LC – Šlesers un Normunds Teteris. Partijas "Vienota Rēzekne" pārstāvis valdē ir Petkevičs, politiskās partijas "Ogres novadam" pārstāvis – Bartkevičs, savukārt partijas "Latgales Tauta" pārstāvis – Vēveris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!