Foto: AFI

"Ātrās palīdzības" jaunais direktors Armands Ploriņš, kurš šajā amatā iecelts no trešdienas, ir sācis iepazīties ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ikdienas darbu, tai skaitā administratīvo procesu vadību. Jau pirmajā darba dienā jaunais vadītājs ir konstatējis vairākas nepilnības līdzšinējā darba organizācijas procesā, informē NMPD komunikācijas speciāliste Laura Bundule.

Ploriņš ceturtdien izdevis rīkojumu par grāmatvedības sistēmas sakārtošanu, iekšējās kontroles sistēmas izveidi, lai novērstu kļūdu rašanās iespējamību dienesta tālākajā darbā. Tāpat dienestā uzdots izanalizēt telpu nomas izmaksas reģionos, tai skaitā visu brigāžu vajadzībām izmantoto telpu atbilstību prasībām un to izmaksas.

Ploriņš uzsver: "Līdz šim nenoliedzami ir veikts liels darbs, veidojot vienotu NMP dienestu, tomēr ātrums, kādā NMP dienestam nācies pārņemt vairāk kā 30 pašvaldību neatliekamās medicīniskās palīdzības sniedzēju funkcijas, ir radījis problēmas, kuras izskanējušas arī publiskajā telpā. Tas ir jāsakārto! Un tieši šo administratīvo procesu sakārtošana ir viens no maniem primārajiem uzdevumiem, sākot pildīt NMP dienesta direktora pienākumus."

Līdzšinējā NMP dienesta vadītāja Semjona Štriha darba līgumā ir veiktas izmaiņas un turpmāk viņš pildīs dienesta Rīgas reģionālā centra vadītāja pienākumus.

Jau vēstīts, ka Ploriņš pēc paša vēlēšanās aizgāja no Veselības ministrijas valsts sekretāra amata, un valdība šonedēļ viņu iecēla par "atrās palīdzības" dienesta priekšnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!