Foto: LETA
Plūdu skartajā teritorijās šobrīd bez elektrības ir 104 mājsaimniecības, kurām drošības apsvērumu dēļ vēl nevar atjaunot elektroapgādi, portālu "Delfi" informēja AS "Sadales tīkls".

Ūdens līmenim Latvijas upēs pazeminoties un situācijai stabilizējoties, tiek atjaunota elektrība mājsaimniecībās plūdu skartajās teritorijās. Kopumā atslēgto mājsaimniecību skaits ir ievērojami samazinājies salīdzinot ar piektdienu, kad bez elektrības bija 258 klienti.

Pēdējā diennaktī, ceļoties ūdens līmenim Gaujā, ir appludinātas jaunas teritorijas Vidzemē. Lai netiktu apdraudēta iedzīvotāju drošība, AS "Sadales tīkls" darbinieki otrdien veica piespiedu atslēgumus 23 mājsaimniecībām Beverīnas novada Kauguru pagastā un 5 mājsaimniecības Burtnieku novada Valmieras pagastā.

Saglabājoties bīstami augstam ūdens līmenim Daugavā, iedzīvotāju drošībai elektroapgādi vēl nedrīkst atjaunot 32 mājsaimniecībām Līvānu novada Jersikas pagastā un Līvānu pilsētā, 10 mājsaimniecībām Jēkabpils novada Ābeļu un Dignājas pagastos un 5 mājsaimniecībām Daugavpils novada Līksnas, Ilūkstes, Kalkūnes, Silenes un Tabores pagastos. AS "Sadales tīkls" atbildīgie darbinieki strādā dežūras režīmā visu diennakti, kontrolējot situāciju un rūpīgi izvērtējot elektroapgādes atjaunošanu katrai mājsaimniecībai.

AS "Sadales tīkls" atkārtoti brīdina visus elektroenerģijas lietotājus par bīstamību, ko rada ūdens klātbūtne elektroiekārtām un elektroierīcēm. Redzot strauju ūdens līmeņa celšanos privāto māju vai saimniecības ēku tuvumā, elektroierīces ir jāatslēdz no strāvas piegādes, tādējādi novēršot apdraudējumu konkrētajam objektam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!