Plūdi vēl pagaidām būtiski neietekmē Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta mediķu darbu un spēju sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību un tāpat kā katru dienu visā valstī mediķi dodas pie pacientiem līdz pat 1300 izsaukumos, informē dienests.

Arī Jelgavā un tās apkārtnē, neskatoties uz to, ka ielas vietām ir applūdušas, "ātrās palīdzības" mediķi spējuši piebraukt visur.

Tomēr mediķi aicina iedzīvotājus, kuri dzīvo plūdu apdraudētās teritorijās un kuriem ir hroniskas saslimšanas vai specifiski veselības stāvokļi, kas nosaka regulāru medikamentu lietošanu - sirds asinsvadu slimību, cukura diabēts, astma un citas - laicīgi papildināt zāļu krājumus, lai gadījumā, ja plūdu nebūs iespējams nokļūt pie ārsta vai uz aptieku, nepieciešamie medikamenti jau būtu.

Mediķi aicina iedzīvotājus pret šo dabas stihiju izturēties atbildīgi un sazināties ar vecākiem, vecvecākiem, radiem un draugiem, kuri dzīvo plūdu apdraudētās teritorijās un pārliecināties, vai viņiem nav nepieciešama pagaidu dzīvesvieta vai jebkāda cita palīdzība.

Mediķi arī lūdz ziņot, ja izsaukuma vietai ir grūti piekļūt plūdu, slikta ceļa vai kādu citu apstākļu dēļ.

NMP dienesta mediķi turpina sadarboties ar glābšanas dienestiem un pašvaldībām un ir klāt ledus spridzināšanas darbos, gatavībā sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību, ja tas būtu nepieciešams.

Jau vēstīts, ka straujā atkušņa dēļ daudzviet Latvijā sākušies plūdi. Visvairāk cietis Jelgavas novads un pilsēta, kur Lielupes līmenis pārsniedzis 3 metrus un applūdušas daudzas apdzīvotas vietas, kā arī liela daļa Jelgavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!