Foto: LETA

Plūdi Ogrē ir beigušies un Urgas upe atgriezusies savā gultnē, informēja Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis.

Šorīt agri no rīta cilvēki sākuši atgriezties savās mājās. Plūdu skartajai teritorijai naktī atjaunota elektrības piegāde. Ulmanis teica, ka elektrības nav atsevišķās mājās, kurām plūdu dēļ bojāti elektrības sadales skapji.

Ulmanis pieļāva, ka plūdus apturēt izdevies pateicoties neatlaidīgajam darbam trīs dienu garumā. Šajā laikā papildus tika darbināti seši sūkņi. Daudzviet tika tīrīta upes gultne. Vakar, tika tīrīta upes augštece, kas, iespējams, deva būtisku iespaidu cīņā ar ūdeni.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), ugunsdzēsēju piesaistītie sūkņi darbu pabeidza šonakt, plkst.2.30, un ūdens pazeminājies līdz normālajam līmenim.

Policijas priekšnieks noraidīja medijos izskanējušo informāciju par marodierismu applūdušajā teritorijā. Šī informācija neesot apstiprinājusies.

Kā akcentēja Ulmanis, plūdi ir beigušies, bet sāksies darbs pie nodarīto zaudējumu aprēķināšanas un plūdu seku novēršanas.

Jau ziņots, ka šonedēļ Ogrē no krastiem izgāja Urgas upe appludinot 150 mājas. Izglābti 13 cilvēki un vairāki dzīvnieki.

Ogres novada dome lēma par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!