Foto: LETA

Pirmdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) plūdu dēļ no Dzērumiem Ķekavas pagastā evakuēja divus cilvēkus un divus suņus, portālu “Delfi” informēja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

VUGD saņēma izsaukumu pēcpusdienā. Misas upe bija appludinājusi teritoriju, no kuras ar laivu bija jāpārvieto cilvēki. Ap puspieciem vakarā VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Neilgi pirms pulksten 22 saņemts izsaukums Skolas ielā Ogrē, kur piecstāvu mājas kāpņu telpā bija pamanīts sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem, iespējams, neuzmanīgas sveču dedzināšanas dēļ bija aizdedzies papīr. Liesmas bija apdzēstas pirms VUGD ierašanās. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, trīs gadījumos – vieglās automašīnas, siltumizolācija pie dūmvada, piededzis ēdiens, vienstāva dzīvojamās mājas piebūve, elektrosadales skapis, neapsaimniekota divstāvu ēka.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 69 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 51 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!