Foto: Publicitātes foto

Plūdu apdraudējumam mazinoties, no otrdienas, 17. janvāra, pulksten 18, savos mājokļos var atgriezties visi Jēkabpils kreisā krasta iedzīvotāji, informēja pašvaldība.

Iepriekš augstā ūdens līmeņa dēļ Jēkabpils kreisā krasta iedzīvotājiem bija jāevakuējas, jo pastāvēja bažas, ka ūdens un ledus slodzi neizturēs aizsargdambis.

Taču ūdens līmenim mazinoties pašvaldība pieņēmusi lēmumu, ka mājās var atgriezties arī kreisā krasta iedzīvotāji.

Vienlaikus iedzīvotājiem jābūt modriem un jāseko līdzi aktuālajai informācijai, jo var būt iespējama atkārtota evakuācija.

Vakara uzrunā iedzīvotājiem pilsētas mērs Raivis Ragainis (LZP) norādīja, ka ir veikti visi nepieciešamie darbi aizsargdambja sakārtošanai un ir uzsākti atsūknēšanas darbi. Dambja stāvoklis tiek monitorēts katru stundu.

Tāpat mērs informēja, ka pilsētā tiek celts jauns pagaidu dambis Tvaika ielā, jo pastāv plūdu risks, ja gadījumā caurteka Neretas ielā tiek atbrīvota. Šāds lēmums pieņemts, konsultējoties ar hidrologiem.

Joprojām Jēkabpilī notiek intensīvs darbs pie teritoriju atsūknēšanas un Ragainis aicina tos iedzīvotājus, kuriem pašiem pieder mazie sūkņi, sākt atsūknēt savas akas un ūdenstilpnes. Viņš uzsvēra, ka pēc plūdiem akās esošo ūdeni uzturā lietot nav ieteicams.

Tāpat no ceturtdienas, 19. janvāra, visās Jēkabpils skolās atsāksies mācību process.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati ap pulksten 14 liecināja, ka Pļaviņās ūdens līmenis sasniedzis 10,16 metrus, Zeļķos tas ir 6,85 metru, bet Jēkabpilī tas nokrities līdz 7,44 metriem.

Jau ziņots, ka pirmdien savos mājokļos jau varēja atgriezties daļa jēkabpiliešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!