Foto: AFI

No nākamā gada 1.janvāra Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) būs par 91 amata vietu vairāk, kas ļaus pārvaldei paaugstināt klientu apkalpošanas kapacitāti, šodien žurnālistiem pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Kā skaidroja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, PMLP kapacitātes paaugstināšana izmaksās 0,58 miljonus latu, kas jau ir ieplānoti 2013.gada valsts budžeta projektā.

Klientu apkalpošanas kapacitāti nepieciešams palielināt, jo PMLP prognozē, ka tuvāko trīs gadu laikā ievērojami pieaugs pieprasījums pēc tās sniegtajiem pakalpojumiem galvenokārt personu apliecinošo dokumentu izsniegšanas un migrācijas jomā, atzina pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Lāsma Lapinska.

91 jaunas amata vietas izveidošana ļaus PMLP paaugstināt arī pakalpojumu pieejamību, kas pamatā izpaudīsies tā, ka pārvaldes Rīgas nodaļās tiks pagarināts apmeklētāju pieņemšanas laiks, darbu organizējot divās maiņās.

Vēl papildus 0,88 miljoni latu 2013.gadā PMLP saņems pašvaldību vēlēšanu nodrošināšanai, bet 12 131 latu paredzēts tērēt iemaksām par dalību starptautiskajās institūcijās un programmās. Savukārt papildus 20 000 latu PMLP saņems likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" grozījumos paredzēto atvieglojumu nodrošināšanai daudzbērnu ģimenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!