Foto: LETA

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) no augusta plāno ieviest jaunu risinājumu – arī tā dēvētajā dzīvajā rindā pārvaldes pakalpojumu saņemšanai būs iespējams pieteikties attālināti, otrdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma" sacīja PMLP direktore Maira Roze.

Līdz ar to cilvēks rindā varēs pieteikties no mājām – viņam būs zināms, apmēram cikos viņam jāierodas pārvaldē, kāds ir viņa numuriņš utt., stāstīja amatpersona.

PMLP kapacitāte klientu apkalpošanā gan esot lielāka – līdz šim jau apstrādāti vairāk pieteikumu nekā pērn kopumā, tomēr joprojām atsevišķās dienās PMLP nespēj apkalpot visus cilvēkus.

Viņa sacīja, ka arī ar papildu piesaistītajiem darbiniekiem šobrīd ir dienas, kad cilvēku pieprasījumu pārvalde nespēj izpildīt – īpaši kritiskas ir pirmdienas, kad cilvēki brīvdienās, piemēram, konstatējuši, ka dokumentiem beidzies derīguma termiņš, bet otrdien jau jādodas ceļojumā.

Tad klientu pieplūdums PMLP pārvaldēs ir lielāks, piemēram, Rīgā pārvaldes darbs sākas pulksten 10, bet cilvēki rindā sāk stāvēt jau no pulksten 7, viņa stāstīja.

Šobrīd PMLP darbu ietekmē arī Covid-19 izplatības atsākšanās un arī citas slimības – vienā nodaļā saslimuši jau astoņi cilvēki, bet Preiļos strādā tikai viens darbinieks – nodaļas vadītājs.

Saistībā ar oktobra sākumā gaidāmajām Saeimas vēlēšanām PMLP nosūtot atgādinājumus tiem cilvēkiem, kuriem tuvojas dokumentu derīguma termiņa beigas, ka nepieciešams tos atjaunot, lai varētu nobalsot.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets 26. aprīlī atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) priekšlikumu piešķirt PMLP 223 812 eiro, lai no šā gada vidus līdz gada beigām nodrošinātu 20 amata vietas uz noteiktu laiku.

Lēmums par 20 terminētu amata vietu izveidi PMLP pieņemts, jo pieaudzis pieprasījums PMLP pakalpojumu saņemšanai un palielinājusies kopējā klientu apkalpošanā iesaistīto darbinieku noslodze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!