Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) pēc trīsarpus mēnešu pārtraukuma tikusi pie priekšnieka - trešdien iekšlietu ministrs Māris Gulbis šajā amatā apstiprinājis līdzšinējo Iekšlietu ministrijas (IeM) Stratēģijas departamenta vadītāju Vilni Jēkabsonu.
Ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa skaidroja - vienpersoniski izlemjot pārvaldes vadītāja amata likteni, Gulbis pirmo reizi izmantojis grozījumus civildienesta likumā. Tie atļauj iestādes vadītājam gadījumā, ja konkurss uz vakanto struktūrvienības vadītāja vietu noslēdzies bez rezultātiem, atkārtotu konkursu nerīkot, bet gan iecelt paša izvēlētu jauno struktūrvienības vadītāju.

"Tā kā izsludinātajā konkursā nepieteicās neviens pietiekami kompetents speciālists, bet pārvaldei saistībā ar Latvijas iestāju Eiropas Savienībā steidzami jāpabeidz jauno elektronisko personu apliecību projekta izstrāde, tai steidzami bija nepieciešams spēcīgs vadītājs, un ministrs nolēma pirmo reizi izmantot likuma grozījumus," sacīja Rekšņa.

Bez konkursa amatā ieceltais Jēkabsons dzimis 1965.gadā, absolvējis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti. No 1990. līdz 1991.gadam viņš strādājis Jūrmalas municipālās policijas priekšnieka vietnieka amatā, no 1991. līdz 1994.gadam strādājis prokuratūrā par vecāko prokurora palīgu, pēc tam līdz 1998.gadam pildījis Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieka vietnieka funkcijas, bet vēl vēlāk gadu strādājis "Saules bankā" par juridiskās pārvaldes juristu.

Kopš 1999.gada 29.marta Jēkabsons ieņēma IeM Administratīvā departamenta direktora, bet kopš šā gada 1.augusta - Stratēģijas departamenta direktora amatu. Brīvajā laikā Jēkabsons sporto, īpaši tuvs viņam ir futbols un lielais teniss, ziņo IeM Preses centrs.

Jēkabsons atzinis, ka, uzsākot darbu PMLP, viņš par vienu no galvenajiem uzdevumiem uzskata iestādes kapacitātes uzlabošanu, bet savu darbu uzsāks, vispirms rūpīgi iepazīstoties ar pārvaldes darbu un problēmām un nekādas tūlītējas izmaiņas personālsastāvā nav paredzētas.

Jau ziņots, ka līdzšinējo PMLP priekšnieku Mārtiņu Bičevski ministrs vasarā iecēla par IeM valsts sekretāra vietnieku sakaru un informācijas jautājumos. Bičevska pienākumu izpilde bija uzticēta viņa līdzšinējai vietniecei Mairai Rozei.

Ministrija izsludināja konkursu uz vakanto amatu, taču atzina, ka neviens no septiņiem pretendentiem pilnībā neatbilst IeM izvirzītajām prasībām, un konkurss noslēdzās bez rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!