Foto: stock.xchng
Pēdējo divu dienu laikā Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldē (RRP) konstatēti trīs gadījumi, kuros cietušajiem no viņu banku kontiem izņemta nauda, izmantojot zagtas vai nozaudētas maksājumu kartes, tāpēc policija aicina piesargāties un neglabāt kartes vienuviet ar kodiem.

Naudu likumpārkāpējiem izdevies iegūt, jo līdzās maksājumu kartēm bija arī to kodi, norāda policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Ceturtdien Rīgas policijas Centra iecirknī vērsās kāds iedzīvotājs, kuram no viņa bankas konta pēc kartes nozaudēšanas vai nozagšanas bija izņemti 300 lati, savukārt trešdien Teikas iecirknī sūdzējās divi cietušie, kuriem no kontiem analoģiskā veidā bija izņemti 800 un 600 lati.

Valsts policija atgādina, ka maksājumu karte ir veids, kā pasargāt sevi no zādzībām, jo maksājumu karte ļauj izvairīties no skaidras naudas pārnēsāšanas. "Karte ir kā seifs, bet tikai tik ilgi, kamēr citiem nav pieejams tās PIN kods. Ja kartes kods tiek glabāts uz lapiņas blakus kartei, tad tikpat labi makā varētu atrasties skaidra nauda," uzsver policija.

Policija aicina iegaumēt PIN kodu no galvas, bet, ja kodu ir grūti atcerēties, tad to var pierakstīt šifrēti vai, piemēram, telefonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!