Līdz ar siltu dienu atnākšanu policija aicina velosipēdistus parūpēties par savu velosipēdu drošību, jo iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka pieaugs arī velosipēdu zagļu aktivitāte.
Likumsargi portālam „Delfi” atgādina, ka aizvadītā gada jūlijā, augustā un septembrī bija nozagti 845 divriteņi. Tie esot zagti no dažnedažādām vietām: kāpņutelpām, garāžām, šķūnīšiem, pagrabiem, māju pagalmiem un lielveikalu stāvlaukumiem. Daudzos gadījumos kopā ar velosipēdu paņemtas arī citas mantas, savukārt citos – ja kopā bijuši saķēdēti vairāki velosipēdi, tad zagļi uzreiz paņēmuši divus, trīs un pat vairāk divriteņu.

Taču policija norāda, ka daudzos gadījumos cilvēki par savu velosipēdu drošību vispār nav domājuši. Tādēļ policija aicina, ja vispār velosipēds ir atstāts bez paša vai citu uzraudzības, tad ir jāiegādājas labas kvalitātes slēdzene. Visefektīvākā gan esot U–veida slēdzene. Tāpat esot labi saslēgt kopā abus velosipēda riteņus un pieslēgt divriteni pie kāda stacionāra objekta pārredzamā vietā.

Ja velosipēds tomēr ir nozagts, tad svarīgi ir to piereģistrēt, pārbaudīt un atcerēties šasijas numuru, pierakstīt sērijas numuru, modeli – tas viss palīdzēs policistiem atklāt velosipēda zādzību. Likumsargiem būs vieglāk arī atrast tādu divriteni, kura izskats ir oriģināls – atstarojošu plēvju vai kādu citu iezīmju dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!