Sestdien seksuālo minoritāšu rīkoto pasākumu laikā policijas darbinieki aizturēja 14 cilvēkus, kuri protestēja pret seksuālo minoritāšu aktivitātēm.
Protestētāji aizturēti par dažādiem pārkāpumiem, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Sintija Kājiņa.

Pret vienu no aizturētajiem sākts kriminālprocess, bet pārējiem 13 tiks noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par administratīvā pārkāpuma izdarīšanu.

Kriminālprocess ierosināts pret vīrieti, kurš šorīt tika aizturēts pie Anglikāņu baznīcas par nepakļaušanos policijas darbiniekiem, informēja Kājiņa.

Pēc policijas pārstāves teiktā, daļa seksuālo minoritāšu pārstāvji no pasākuma viesnīcā "Reval Hotel Latvija" aizgāja, izmantojot viesnīcas rezerves izeju, daļa aizbraukusi ar taksometru palīdzību.

Jau ziņots, ka pie viesnīcas "Reval Hotel Latvija", kur sestdien tikās seksuālo minoritāšu un citu nevalstisko organizāciju pārstāvji, bija pulcējušies aptuveni pussimts seksuālo minoritāšu pretinieku. Protesta akcijas dalībnieki policijas automašīnas un seksuālo minoritāšu organizāciju pārstāvji apmētāja ar olām, minerālūdens pudelēm un citiem priekšmetiem.

Kā ziņots, sestdien no rīta pēc dievkalpojuma Anglikāņu baznīcā izcēlās kautiņš starp seksuālo minoritāšu organizāciju pārstāvjiem un viņu pretiniekiem. Baznīcas apkaimē nebija policijas darbinieku, jo tiesībsargājošajām iestādēm iepriekš nebija sniegta informācija, ka Anglikāņu baznīcā šajā laikā plānots dievkalpojums, informēja policijas pārstāve.

Pasākuma rīkotāji gan apgalvo pretējo un norāda, ka informācija par plānotajiem pasākumiem, arī par to, ka mainīts plānotā dievkalpojuma laiks, tiesībsargājošām iestādēm tika sniegta.

Pērn Rīgā notikušā seksuālo minoritāšu pasākuma "Rīgas praids 2005" laikā tika aizturēti astoņi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!