Foto: Publicitātes foto
Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē nolemts atteikt sākt kriminālprocesu pēc dziesminieka Kaspara Dimitera iesnieguma, kurā viņš vēršas pret Latvijas Banku.

VP preses pārstāve Sintija Virse teica, ka procesu policija atteikusies sākt, jo nav noziedzīga nodarījuma sastāva.

Pagājušā gada 15.decembrī pieņemtais lēmums nosūtīts arī iesniedzējam, kā arī norādīts, ka viņš var vērsties Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, kas ir visu kredītiestāžu uzraugošā iestāde.

Jau ziņots, ka sākotnēji Dimiters ar iesniegumu vērsās Ģenerālprokuratūrā, kas to pārsūtīja pēc piekritības VP.

Kā iepriekš informēja dziesminieks, iesniegumā viņš lūdza Ģenerālprokuratūru ierosināt krimināllietu par "krāpšanu lielos apmēros, ko attiecībā pret saviem klientiem ilglaicīgi veica organizēta personu grupa - bankas, kas darbojas Latvijas teritorijā".

"Satversmē nav punktu, kas valsts varai ļautu rīkoties ar valsti tā, kā tā to izdarījusi, pilnībā ļaujot Latviju kolonizēt ārvalstu kapitālam. Tas ir noziegums, un noziedzīgu darījumu ceļā iegūtie īpašumi taisnīgas tiesas ceļā ir jāatgūst. Visi banku augļotāji miljonus sev izkrāpuši, spekulējot ar mūsu naudu. Uzraudzība pār "banksteru" neierobežoto patvaļu mūsu valstī ir uzticēta Latvijas Bankai," pauda Dimiters.

Dziesminieks vēlētos, lai pret Latvijas Banku tiktu ierosināts kriminālprocess par atbalstu krāpšanai lielos apmēros. Savā iesniegumā Dimiters minējis dažādus faktus, kurus aicina Ģenerālprokuratūrai pārbaudīt un, pamatojoties uz tiem, ierosināt kriminālprocesu, atzīstot pašu dziesminieku par cietušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!