Šogad Lieldienu brīvdienas tiesībsargiem ir pagājušas mierīgāk nekā citus gadus, jo dažādu pārkāpumu un zādzību skaits nav pieaudzis. Arī Ceļu policijai brīvdienas bijušas salīdzinoši mierīgas, un satiksmes negadījumu skaits bijis zem vidējā.
Satiksmes uzraudzības biroja vadītājs Edmunds Zivtiņš otrdien intervijā Latvijas radio atzina, ka policija bija gatavojusies svētkiem, un šie centieni vainagojušies panākumiem, jo avāriju skaits bijis stipri zem vidējā. Kopumā četru dienu laikā notikušas 145 avārijas, kurās cietušas 23 personas, bet viens autobraucējs gājis bojā, kad viņa automašīna, ietriekusies kokā, stāstīja Zivtiņš.

Viņš arī atzina, ka kopumā braucēju skaits pēdējos mēnešos samazinājies par 15%, Brīvdienās cilvēki braukuši uz laukiem un pēc tam atpakaļ uz pilsētām, un šajās plūsmās arī notikuši dažādi negadījumi.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins LNT „900 sekundēm" pauda, ka policistiem Lieldienu brīvdienas ir pagājušas mierīgāk nekā citus gadus. Arī zādzību skaits četrās dienas ilgušajā Lieldienu brīvdienās nav pieaudzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!