Foto: AFI
Saeimas deputāta kandidātam Ansim Dobelim, kurš sestdien gaidāmajās vēlēšanās kandidē no partijas "Vienotība" saraksta, pašvaldības policija Liepājā trešdien sastādījusi aktu par priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpšanu.

Dobelis Liepājas centrā uz ielām kopā ar domubiedriem uzrunājis cilvēkus, lai iepazīstinātu ar sevi, "Vienotības" deputātu kandidātu sarakstu un programmu, kā arī interesentiem dalījis partijas bukletus. Taču iejaukusies pašvaldības policija, kas paskaidrojusi, ka saskaņā ar Liepājas domes noteikumiem pilsētas centrā priekšvēlēšanu aģitācija nav atļauta.

Dobelis uzskata, ka cilvēku uzrunāšana nav uzskatāma par priekšvēlēšanu aģitāciju, bet gan demokrātiskākais veids, kā kontaktēties ar vēlētājiem.

Viņš arī atzina, ka vēlētāji šādi uzrunāti vairākās vietās Kurzemē, bet tikai Liepājā to uzskata par pārkāpumu.

Liepājas dome ir noteikusi, ka priekšvēlēšanu aģitācijas pasākumus rīkot un aģitācijas materiālus izvietot pilsētas centrā un tam piegulošajās ielās nav atļauts.

Policija pārkāpumu vispirms fiksē aktā un pēc tam lemj par administratīvās lietvedības sākšanu.

Par likumā paredzēto priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpšanu vainīgajam var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu fiziskajām personām līdz simt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām ‒ līdz astoņsimt latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!