Foto: LETA

Valsts policija (VP) ir izbeigusi administratīvo procesu par Rīgas domes deputātes Ievas Brantes (NA/LRA) frizēšanos mežā ārkārtējās situācijas laikā.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļa apstiprināja, ka policijā izbeigts administratīvais process par to, ka ārkārtējās situācijas laikā ir, iespējams, sniegts friziera pakalpojums, kas tobrīd nebija atļauts.

Administratīvais process izbeigts, jo netika pierādīts administratīvā pārkāpuma sastāvs.

Jau ziņots, ka Brantei mežā skaistumkopšanas pakalpojumu sniedza friziere Zane Melnace.

Brante iepriekš "Facebook" rakstīja, ka uz frizēšanos mežā viņu mudinājusi iekšējā pārliecība un neizpratne par valdības ierobežojumiem, kas, viņasprāt, ir haotiski un objektīvi nepamatoti. Viņa nenoliedzot Covid-19 un neapstrīdot vakcinēšanos svarīgumu un vajadzību, tomēr aicinot valdību uz pārdomātiem un loģiskiem lēmumiem.

Jau iepriekš vēstīts, ka VP sākusi administratīvā pārkāpuma procesu par Latvijas Nacionālā teātra režisora Valda Lūriņa jubilejas svinībām.

Latvijas Televīzijas februāra sākumā uzņemtajā videosižetā par Latvijas Nacionālā teātra režisora un aktiera Lūriņa 70 gadu jubileju redzams, ka gaviļnieku mājas pagalmā pie uzkodu galda ieradušies sveikt vairāki pazīstami Lūriņa kolēģi un kursabiedri.

Policija aģentūrai LETA norādīja, ka gadījumā par neatļautu pulcēšanos likumsargi ir noskaidrojuši notikušā apstākļus, vairākas personas tiks aicinātas uz lietas izskatīšanu, un policija lems par saukšanu pie atbildības likumā noteiktā kārtībā.

Likums par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem paredz līdz 2000 eiro lielu sodu. Ārkārtējās situācijas laikā friziera pakalpojumi tobrīd nebija atļauti, tāpat aizliegta pulcēšanās. Pulcēšanās ierobežojums patlaban joprojām ir spēkā, savukārt friziera pakalpojumus atļauts sniegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!