Foto: DELFI

Policija izbeigusi kriminālprocesu par Stradiņa slimnīcas bijušās valdes darbību, informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Kā skaidroja Sadovskis, kriminālprocess izbeigts oktobrī, jo netika konstatēts noziedzīgs nodarījums.

Kā ziņots, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas - par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas vai ja tās izdarītas mantkārīgā nolūkā.

Saskaņā ar minētā likuma pantu vainīgās personas varēja tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus.

Jau ziņots, ka 28.aprīlī par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jauno valdes priekšsēdētāju tika apstiprināta Rūta Valtere, savukārt valdē uz trim gadiem iecelti divi jauni locekļi - reanimatoloģe Eva Strīķe un Rīgas Stradiņa universitātes prodekāns, Austrumu slimnīcas Iekšķīgo slimību klīnikas vadītājs Guntis Bahs.

Iepriekšējā valdes priekšsēdētāja Modra Dzenīša un valdes locekļa Raimonda Briča pilnvaras netika pagarinātas.

Ņemot vērā, ka jaunieceltā Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valde ir īsā laikā spējusi krietni uzlabot iestādes finanses, secināms, ka Veselības ministrijas iesniegums Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par iespējamām noziedzīgām darbībām pret iepriekšējo sastāvu bijis pamatots, iepriekš pēc tikšanās ar slimnīcas valdi sacīja veselības ministre Ingrīda Circene (V).

Pēc viņas teiktā, mēneša laikā jaunā valde spējusi samazināt slimnīcas budžeta deficītu no 7,5 miljoniem latu līdz 2,6 miljoniem latu. Turklāt tas panākts, izmaksājot darba algas un tās nesamazinot.

"Situācija mainās uz labo pusi," secināja ministre, norādot, ka, saglabājot aprūpes apjomu un medikamentus, izdevies ietaupīt līdzekļus, nomainot iepirkumu veidus un piegādātājus.

Savukārt slimnīcas valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere skaidroja, ka izdevumi samazināti arī administratīvajos izdevumos. Patlaban naudas plūsma tiekot plānota kā pozitīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!