Valsts policija (VP) pašvaldības SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) valdes loceklim Jurim Vidžim noteikusi aizliegumu ieņemt amatu, informēja pilsētas pašvaldībā.

Pagājušajā nedēļā VP veica procesuālas darbības JNĪP un tās valdes loceklim Vidžim noteica aizliegumu pildīt valdes locekļa amatu.

Pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne skaidroja, ka saskaņā ar pašvaldības rīcībā esošo informāciju kapitālsabiedrībā veiktās procesuālās darbības nav saistītas ar pašvaldības īpašumu pārvaldības līgumā ar JNĪP noteikto nekustamā īpašuma pārvaldīšanas funkciju veikšanu. Uzņēmums turpina nodrošināt saviem klientiem visus pakalpojumus pilnā apmērā.

Pašvaldība normatīvo aktu noteiktajā kārtībā sasauca kapitālsabiedrības dalībnieku sapulci, lai lemtu par jauna valdes locekļa iecelšanu. Trešdien JNĪP iecelts jauns valdes loceklis. Kapitālsabiedrības dalībnieku sapulcē par jauno valdes locekli apstiprināts Signis Rīns.

Rīns no 2020. gada oktobra pildīja Jelgavas domes priekšsēdētāja padomnieka attīstības jautājumos pienākumus. Pirms tam viņš vairāk nekā desmit gadu strādāja AS "Sadales tīkls", kā arī ilgāku laiku bijis "Dienvidu elektrisko tīklu" tehniskais vadītājs. Pēc pašvaldības paustā, viņš darbā ieguvis plašu pieredzi dažādu struktūrvienību izveidē un vadībā, ilgtermiņa attīstības plānu izstrādē, realizācijā un pārvaldē, kā arī piegādātāju un nodrošinājuma sistēmas plānošanā, pārvaldē un iepirkuma procedūru vadībā.

Ar Vidži līdz šim nav izdevies sazināties, jo viņa telefons ir izslēgts.

Jau ziņots, ka tiesībsargājošās iestādes aizvadītajā nedēļā veikušas procesuālās darbības JNĪP.

VP preses pārstāve Simona Grāvīte apstiprināja, ka policija veikusi procesuālās darbības dažādās vietās Latvijā. Izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus policija nesniedz.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Vidžis uzņēmumā darbu sāka 2000.gadā kā direktora vietnieks.

Namu apsaimniekošanas uzņēmuma apgrozījums 2020.gadā bija 4,009 miljoni eiro, bet peļņa 17 613 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!