Foto: PantherMedia/Scanpix

Kopš valsts piesaistītā privātā partnera "V-Traffic" (iepriekš "Vitronic Baltika un Partneri") fotoradaru darbības pārtraukšanas uz Latvijas ceļiem vidējais braukšanas ātrums nav būtiski pieaudzis, intervijā pastāstīja Valsts policijas (VP) Satiksmes uzraudzības biroja priekšniece Vineta Mistre.

Viņa atzina, ka laiks, kopš uz ceļiem nedarbojas fotoradari, autovadītāju braukšanas kultūru uz slikto pusi nav mainījis. Pirmkārt, ātro braukšanu kavē ziema un ar to saistītās slidenās brauktuves. Otrkārt, kopš brīža, kad no ceļiem ir aizvākti fotoradari, pie atļautā braukšanas ātruma ķērušies policijas darbinieki. Treškārt, gadiem ejot, pamazām uzlabojas arī satiksmes autobraucēju kultūras līmenis.

"Braukšanas kultūra veidojas pamazām, ievērojot gan satiksmes noteikumus, gan mācot tos ievērot gan ģimenē, gan skolā. Jāteic, ka pamazām šī situācija uzlabojas arī Latvijā. Mūsu autovadītāji tomēr kļūst tolerantāki, un daudzi pārkāpumi vairs netiek izdarīti, jo pie tā ir tik mērķtiecīgi strādāts," sacīja policijas pārstāve.

"Labs piemērs tam ir drošības jostu lietošana. [..] Var teikt, ka nu jau teju visi vadītāji izmanto drošības jostas," minēja Mistre.

Viņa arī piebilda, ka nesenajos svētkos notikušās autoavārijas, kurās bija bojāgājušie, pamatā bija saistītas ar sliktajiem braukšanas apstākļiem, nevis ātruma pārsniegšanu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada decembra vidū uz ceļiem pārstāja darboties privātā-publiskā partnerības projekta ietvaros uzņēmuma "V-Traffic" (iepriekš "Vitronic Baltika un partneri") izvietotās mērierīces - kopumā 57 fotoradari. Līgums ar kompāniju ir lauzts, jo uzņēmums nepildīja līguma saistības. Valdība vēlāk nolēma radarus no šīs kompānijas neatpirkt.

Pēc radaru izslēgšanas policija uz ceļiem strādā pastiprinātā režīmā - ātruma pārkāpējus kontrolē gan ceļu policijas ekipāžas, gan ar rokas radariem, gan arī līdzšinējiem četriem policijas pārvietojamajiem radariem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!