Foto: DELFI (Nordegren)

Lai arī sākotnēji bija paredzēts, ka Valsts policija (VP) pie pieminekļa Uzvaras parkā pastiprināti nodrošinās kārtību līdz 31. augustam, nule panākta vienošanās, ka uzraudzības darbi turpināsies līdz demontāžas pabeigšanai – ne vēlāk par 15. novembri, "TV3" raidījumā "900 sekundes" atklāja Rīgas domes izpilddirektors Jānis Lange.

Viņš norādīja, ka no 29. augusta atvieglota gājēju kustība gar pieminekļa teritorijas, tostarp atļaujot gājēju kustību pa Bāriņu ielu un Uzvaras bulvāri. Tiesa, automašīnām joprojām aizliegts tur apstāties.

Komentējot darbu norisi, Lange norādīja, ka izsūknētajā baseinā joprojām atrodas metrs ar dūņām. Attiecīgi tagad būvnieki ķērušies gan pie pagraba demontāžas, gan pie nogāztās strēles demontāžas.

Lange arī uzsvēra, ka būvniekiem tiek maksāts par padarīto darbu, nevis patērēto laiku.

Jau ziņots, ka ceturtdien būvnieki demontēja pieminekļa Uzvaras parkā centrālo obelisku. Tas tika "nogāzts ar kalšanas metodi". Darbi tika sākti agrā rītā un piemineklis sabruka pulksten 16.42. To bija iespējams vērot tiešraidē portālā "Delfi".

Obeliska demontāžas procesam visu dienu bija iespējams sekot līdzi tiešraidē portālā "Delfi".

Piemineklis tika nogāzts ar kalšanas metodi. Netika izmantotas ne sprāgstvielas, ne ķēdes. Bija paredzēts, ka betons tiks pārskaldīts, bet iekšā esošie stieņi tiks pārkniebti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!