Foto: Valsts policija
Ar pazudušo Aigi Auderu, kurš piektdienas rītā ap pulksten 8 devās ar jūras kajaku no Kolkas uz Roņu salu Igaunijā, tuvinieki pēdējoreiz sazinājās piektdien, un todien pēc pulksten 11 tas vairs nebija iespējams. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirknis šobrīd meklē 1960. gadā dzimušo vīrieti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas sabiedrisko attiecību pārstāve Gita Ģžibovska.

Policija iesniegumu par Audera pazušanu saņēmusi svētdien.

"Delfi" jau vēstīja, ka sestdien pulksten 11.23 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju, ka piektdien kāds vīrietis ar kajaku devies no Kolkas uz Roņu salu un pazudis, informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Policija aicina pievērst uzmanību pazudušā Audera pazīmēm. Viņš bija ģērbies pelēki melnas krāsas jakā, melnā glābšanas vestē, galvā viņam bija melna vai smilšu krāsas naģene ar piešūtu garu malu.

Kajaks, ar kuru viņš devās ceļojumā, ir četrus metrus garš, zaļganpelēkā krāsā, uz tā uzlīmētas dažādu krāsu uzlīmes.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Aigis Auders bija plānojis doties ceļojumā no Kolkas uz Roņu salu, un tālāk uz Abruka salu un Sāremā salu.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kurš zina pazudušā vīrieša atrašanās vietu, vai arī atrod viņu vai aprakstam atbilstošu kajaku. Ar policiju iespējams sazināties, zvanot pa tālruņa numuru 63202700 vai 110.

Jau vēstījām, ka NBS savā tviterī sestdienas vakarā ziņoja par glābšanas darbu norisi.

Sestdien pulksten 17.07 meklēšanas darbi tika pārtraukti, cilvēks netika atrasts.

NBS atgādina, ka savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana palielina meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!