Foto: DELFI
Valsts policija (VP) nākamgad sola sākt pastiprinātus kontroles pasākumus nelegālo pasažieru pārvadātāju apkarošanā, organizēt nepieciešamās apmācības autopārvadājumu kontroles jomā un veicināt mērķtiecīgu sadarbošanos starp dažādām iestādēm.

Šādi lēmumi pieņemti Liepājā notikušajā sanāksmē par nelegālo pasažieru pārvadājumu apkarošanas iespējām, ko organizēja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

VP preses pārstāve Lita Juberte atzina, ka problēmas ar nelegālajiem pasažieru pārvadājumiem veicina ēnu ekonomikas attīstīšanos un negodīgu konkurenci pasažieru pārvadājumu jomā. Lai apspriestu un piedāvātu risinājumus ieilgušajām problēmām, Sesks vēl pirms svētkiem Liepājā organizēja sanāksmi.

Sanāksmē pārrunātas sadarbības iespējas starp VP, Valsts ieņēmumu dienestu un Valsts darba inspekciju, kā arī pašvaldības institūcijām nelegālo pasažieru pārvadājumu kontroles jomā. Tās laikā tika akcentēti trūkumi normatīvajos aktos, kas regulē neregulāros pasažieru pārvadājumus, tāpat tika pārspriesti arī nepieciešamie grozījumi tajos.

Par minēto problēmu sanāksmē runāja Sesks, Liepājas Pašvaldības policijas pārstāvji, Liepājas autobusu parka pārstāvji, VP Galvenās kārtības policijas Satiksmes uzraudzības biroja vadība, VP Kurzemes reģiona pārvaldes un Liepājas iecirkņa vadība, Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji un Valsts darba inspekcijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!