Foto: LETA

Valsts policija (VP) nav guvusi apstiprinājumu, ka bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars mediķiem būtu uzrādījis viltotu Covid-19 sertifikātu, piektdienas vakarā ziņoja TV3.

VP noslēgusi resorisko pārbaudi par Cimdara, iespējams, uzrādīto viltoto Covid-19 sertifikātu. Policija nav guvusi apstiprinājumu šai informācijai.

TV3 skaidroja, ka policijas apkopotā informācija liecina, ka Cimdars nav uzrādījis vakcinācijas sertifikātu ne slimnīcā, ne Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Tāpat Nacionālā veselības dienesta bāzē nav atzīmes par vakcinācijas faktu.

Jau ziņots, ka VP sākusi resorisko pārbaudi par izskanējušo informāciju, ka bijušais CVK priekšsēdētājs Cimdars mediķiem, iespējams, uzrādījis viltotu vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu.

22. oktobrī TV3 ziņas vēstīja, ka 20. oktobrī mūžībā aizgājušais Cimdars, iespējams, mediķiem varētu būt uzrādījis viltotu vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu.

Cimdara meita Daira Januša aģentūru LETA 23. oktobrī informēja, ka Cimdara ģimene uzskata, ka izskanējusī informācija ir bijusi nepatiesa un neprofesionāla.

Cimdara ģimene uzsvēra, ka Cimdara rīcībā nebija viltots Covid-19 vakcinācijas sertifikāts, jo gan pirms saslimšanas ar Covid-19, gan slimības gaitā Cimdars skaidri un atkārtoti paziņoja saviem ģimenes locekļiem un ārstējošajam personālam, ka viņš nav potējies pret Covid-19.

Paziņojumā presei Cimdara piederīgie akcentēja, ka pēc saslimšanas ar Covid-19 un nonākšanas slimnīcā, Cimdars atklāti dalījās ar pieņēmumu, ka veiksmīgi izslimos slimību un iegūs imunitāti dabīgā ceļā. Ģimenes ieskatā Cimdaram nebija nekāda loģiska iemesla vai ieguvumu, lai iegūtu viltotu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, maldinot ģimenes locekļus un medicīnas darbiniekus, kā arī kopējais konteksts liecinot par viņa stingru turēšanos pie iepriekš pieņemtās nostājas - iegūt imunitāti dabīgā ceļā. Cimdara ģimene stingri iestājas par faktu, ka Cimdara rīcībā nebija viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta un viņš nebija tā uzrādītājs.

Papildus tam, "e-veselības" sistēmā nepastāv ieraksts par Cimdara vakcināciju pret Covid-19, uzsvēra Cimdara ģimene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!