Foto: PantherMedia/Scanpix
Valsts policijai izdevies notvert kādu 1981.gadā dzimušu iepriekš netiesātu vīrieti, kuru policija tur aizdomās par divu kaķēnu izmešanu no braucošas automašīnas Jūrmalā, portālu ”Delfi” informēja policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Vīrieti policija aizturējusi 1.novembrī. Viņš atzīts par aizdomās turēto kriminālprocesā par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, ja tas izdarīts publiskā vietā un tā rezultātā dzīvnieks ir gājis bojā. Lai gan policijas rīcībā esošie pierādījumi ļauj pārliecinoši secināt, ka notvertais vīrietis ir vainojams šajā nodarījumā, pats aizdomās turētais savu vainu noliedz. Policijai viņu izdevies notvert, cita starpā, arī pateicoties aculiecinieku liecībām.

Likumā par šādu noziegumu paredzēta atbildība - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz simt piecdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības turēt dzīvniekus uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jau ziņots, ka oktobra beigās policijai tika ziņots par kādu braucošu auto, pa kura logu izmesti divi kaķēni, no kuriem viens gājis bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!