Kādā dzīvoklī Rīgā Pašvaldības policija atradusi bez aprūpes atstātus trīs mazgadīgus bērnus, portālu "Delfi" informēja Rīgas Pašvaldības policijas Sabiedrisko attiecību sekretāra pienākumu izpildītājs Guntis Skride.
Otrdien Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki Ziemeļu rajonā kādā nama dzīvoklī veica informācijas par bērnu atstāšanu bez uzraudzības pārbaudi. Apsekošanas laikā atklāts, ka bez vecāku uzraudzības atstāti trīs divus, trīs un sešus gadus jauni bērni.

Dzīvoklī, kurā uzturējās bērni valdīja nekārtība un antisanitāri apstākļi. Dzīvoklis bija bez ērtībām, kā arī tajā neatradās bērniem nepieciešamā pārtika.

Kaimiņi pašvaldības policijai paskaidroja, ka bērnu māti pēdējo reizi ir redzējuši pirms nedēļas, bet tēvs nākot mājās vēlu vakarā. Ņemot vērā to, ka bērni bija nekopti, bāli un apātiski, izsaukti Ātrās medicīniskās palīdzība. Bērni nogādāti slimnīcā.

Par minēto faktu informēti Rīgas bāriņtiesas darbinieki, kuri uz bērnu aprūpes centru no skolas nogādāja vēl vienu šīs ģimenes deviņus gadus jauno bērnu. Apkopotie materiāli par konstatēto izsūtīti Rīgas bāriņtiesai, kā arī ģimene turpmāk atradīsies pašvaldības policijas pārraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!