Piektdien, Leģionāru atceres dienas rītā, Rīgā milzīgi drošības pasākumi nav novērojami, taču pilsētas centrā ir novietotas policijas barjeras un likumsargi gatavojas iespējamām nekārtībām, novēroja portāls "Delfi".
Brīvības pieminekļa rajonā dežurē policija, kā arī Aspazijas bulvāra pusē novietotas policijas barjeras. Taču pērnā gada pasākumi, kad ap Brīvības pieminekli tika apjozts žogs, šogad neatkārtojas.

Savukārt rajonā ap Okupācijas muzeju piektdien no rīta nebija sastopams neviens drošībnieks.

Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis piektdien no rīta LNT raidījumā "900 sekundes" atzina, ka likumsargiem nav informācijas par plānotajām nekārtībām, taču nevar izslēgt arī šādu iespēju.

Policijas informācija liecina, ka piektdien kārtības nodrošināšanai norīkos papildus 175 policistus. Plānoti arī satiksmes ierobežojumi. Kā arī no pulksten 00.00 līdz pulksten 22.00 aizliegs transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt Aspazijas bulvārī, posmā no Kaļķu ielas līdz Teātra ielai; Basteja bulvārī, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai; Raiņa bulvārī, posmā no Reimersa ielas līdz Inženieru ielai; Kaļķu ielā, posmā no 11.Novembra krastmalas līdz Rātslaukumam.

Šogad gājienus pieteikušas četras organizācijas - biedrība "Barikāžu dalībnieku savienība", "Gustava Celmiņa centrs" un Igora Šiškina, politiskā organizācija "Nacionālā spēka savienība", denacionalizēto ēku īrnieku biedrība, kā arī biedrība "Latvijas Antifašistiskā komiteja".

Pērn 16.martā, lai novērstu iespējamās provokācijas, ap Brīvības pieminekli bija uzcelts žogs. Iežogota bija arī teritorija Vecrīgā. Šādas kārtībsargu metodes izraisīja plašu sabiedrības sašutumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!