Foto: Valsts policija
Lai gan oficiāli motociklu sezona sāksies vien aprīļa izskaņā, Valsts policija (VP) savas motoekipāžas liek pie darba jau šajās brīvdienās, publiskā paziņojumā skaidro VP preses pārstāvji.

"Mūsu motoekipāžas nodrošinās ne vien satiksmes uzraudzību, bet arī lūkos, lai iedzīvotāji ievērotu ārkārtējās situācijas noteiktos ierobežojumus – piemēram, pulcēšanās un fiziskā distancēšanās," informē VP.

Tāpat pavasarīgais laiks mudina ne vien policistiem ātrāk atsākt motosezonu, bet arī citiem motobraucējiem, tādēļ, kā atgādina VP, ir būtiski pirms došanās ceļā ievērot vairākus preventīvus nosacījumus.

Pirms uzsākt jauno sezonu, motociklu vadītājiem ir īpaši jāpārliecinās par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli. Tāpat motobraucējus aicina atsvaidzināt savas braukšanas prasmes pirms došanās ceļā, kā arī aicina nebūt pārgalvīgiem un nepārvērtēt savas spējas spēkrata vadīšanā. Nedrīkst aizmirst parūpēties par savu drošību, izvēloties motocikla vadīšanai piemērotu un kvalitatīvu apģērbu un ekipējumu.

"Arī pārējiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt gataviem, ka satiksmē atgriezīsies motocikli. Jāatceras, ka motocikls, salīdzinot ar automašīnu, ceļu satiksmē pārvietojas ātrāk un līdz ar to ir grūtāk pamanāms citiem satiksmes dalībniekiem. Ņemot vērā, ka sezona ir tikko sākusies un daži autovadītāji ir pieraduši piedalīties ceļu satiksmē bez moto transporta, atgādinām – autovadītāj, esi īpaši uzmanīgs un skaties divreiz!" skaidro VP pārstāvji.

VP aicina gan motobraucējus, gan autovadītājus, gan citus satiksmes dalībniekus, piedaloties ceļu satiksmē, būt atbildīgiem, piesardzīgiem un atcerēties par savstarpēju cieņu arī uz ceļa.

Saistībā ar ārkārtējo situāciju valstī, VP aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem par savu un apkārtējo veselību – ievērot fizisko distancēšanos, bez liekas vajadzības nedoties uz publiskām vietām, ievērot mediķu dotos norādījumus un bieži mazgāt rokas.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim.

Ņemot vērā esošo epidemioloģisko situāciju, no 18. marta īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras atgriezušās no ārvalstīm, vairs neizdalot specifisku valstu grupu, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM).

25. martā, SPKC epidemiologi, veicot reģistrēto Covid-19 gadījumu epidemioloģisko izmeklēšanu, konstatējuši, ka pieci saslimušie nevar norādīt, ka bijuši ārzemēs vai viņiem ir bijis kontakts ar apstiprinātu Covid-19 saslimušo vai personu, kura bijusi ārzemēs. Līdz ar to nav nosakāma epidemioloģiskā ķēde, kas nozīmē, ka Latvijā tiek konstatēti pirmie Covid-19 gadījumi, kas saistīti ar vietējo jaunā koronavīrusa transmisiju sabiedrībā. Šie reģistrētie saslimšanas gadījumi konstatēti Rīgā. Vīrusa transmisija sabiedrībā novērota vairākās Eiropas Savienības valstīs, t. sk. Lietuvā un Igaunijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!