Foto: DELFI

Valsts policija pēdējā laikā saņem daudz ziņojumu par gadījumiem, kad medicīnas iestādēs nogādāti skolēni, kas cietuši no vienaudžu vardarbības, trešdien žurnālistiem atzina Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Pētījumu centra SKDS veiktā aptauja liecina, ka 28% respondentu, kuri cietuši nodarījumos, pēc tam nav vērsušies Valsts policijā. Ķuzim gan bija grūti spriest, kas tie ir par nodarījumiem, taču viņš norādīja, ka latentums redzams arī vardarbīgos noziegumos.

Nesen tika pieņemts regulējums, kas dod policijai iespēju pret varmāku noteikt aizliegumu atgriezties un uzturēties ģimenes mājoklī. Ķuzis atzīmēja, ka šādu regulējumu vajadzēja pieņemt jau pirms vairākiem gadiem.

"Pēdējos gados ir tendence pieaugt slepkavību skaitam, ir tendence pieaugt smagu miesas bojājumu skaitam, un visiem pārsvarā ir sadzīviski motīvi. Mūs uztrauc, kas notiek ģimenēs un skolās. Mēs pēdējā laikā saņemam daudz ziņojumu par to, ka medicīnas iestādēs tiek nogādāti skolēni ar miesas bojājumiem, kurus nodarījuši klasesbiedri," pastāstīja Ķuzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!