Foto: LETA

Valsts policija sestdien sākusi 15 administratīvā pārkāpuma procesus par dažādiem pārkāpumiem saistībā ar atsevišķās vietās Latvijā notikušajām protesta akcijām pret "obligāto vakcināciju", pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Līna Kaļķe.

Procesi, piemēram, sākti par nesakcionētu piketu organizēšanu un skaņas signāla nelikumīgu izmantošanu ārpus piketa vietas.

Procesi sākti Zemgales reģionā, Rīgas reģionā, Vidzemes reģionā un Latgales reģionā.

Tāpat sāktas divas resoriskās pārbaudes Rīgas reģionā.

Papildus minētajam par vairākiem notikumiem tiks vērtēts jautājums par administratīvā pārkāpuma procesa sākšanu pēc uzņemto videomateriālu izpētes.

Kopumā policijas vērtējumā protesta akcijas noritējušas mierīgi un patlaban tās ir noslēgušās.

VP jau šonedēļ paziņoja, ka ir rūpīgi izvērtējusi un sagatavojusi savus resursus, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību arī citviet Latvijā, īpaši publiski izskanējušajos plānotajos masveida pasākumos Rīgā.

Policija ir gatava jebkuram pasākumam un situācijai, strādās atbilstoši pēc sagatavota plāna.

Ņemot vērā, ka arī šodien ir izskanējuši aicinājumi uz masveida pulcēšanos, Valsts policija atgādina, ka aizvien ir spēkā epidemioloģiskās drošības prasības un tās ir jāievēro. Tāpat policija aicina iedzīvotājus neiesaistīties prettiesiskās darbībās, kas var apdraudēt drošību un sabiedrisko kārtību.

Piemēram, 18.augustā protesta akciju pie Rīgas pils plāno Saeimas opozīcijas deputāts Aldis Gobzems (LK). Nesen Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu pret Gobzemu par pagājušajā nedēļā notikušo nesankcionēto protesta akciju pret Saeimā konceptuāli atbalstīto likumprojektu par tiesībām atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!