Tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam, policija, tostarp Ceļu policija, Rīgas reģionā un visos citos Latvijas rajonos, strādās pastiprinātā režīmā.
Rīgas Kārtības policijas priekšnieks Aleksandrs Bukēvičs iepriekš preses brīfingā sacīja, ka policija saņēmusi jaunus un modernus alkometrus, kas svētku laikā tiks izmantoti, kontrolējot, vai autovadītāji pie stūres nav sēdušies dzērumā.

Jaunie alkometri esot spējīgi paši iesūkt gaisu, līdz ar to policistam, jau pieejot pie automašīnas un sākot sarunu ar šoferi, aparāts parādīs, vai autovadītājs varētu būt lietojis alkoholu. Pēc tā arī būs skaidrs, vai likt šoferim iepūst trubiņā, skaidroja policijas pārstāvis.

Savukārt Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena aģentūrai LETA sacīja, ka visiem Latvijas policijas pārvalžu priekšniekiem ir dots rīkojums pastiprināti pievērst uzmanību gan notiekošajam uz ceļiem, gan vietās, kur notiks Ziemassvētku un Jaunā gada masu pasākumi. Tāpat kā iepriekšējo gadu, policija uzraudzīs un nodrošinās kārtību ar pie lielākajām baznīcām, kur notiks virkne svētkiem veltītu dievkalpojumu.

Lai svētku laiks nepārvērstos nelaimes dienās, policija aicina iedzīvotājus svētkus svinēt saprātīgi - lietojot alkoholu, nesēsties pie stūres, beidzot visiem autovadītājiem nomainīt ziemas riepas, būt saprātīgiem, pērkot un pēc tam rīkojoties ar pirotehniku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!