Foto: LETA

Valdība otrdien atbalstīja finansējuma piešķiršanu Iekšlietu ministrijai pasākumiem, kas saistīti ar ceļu satiksmes uzraudzības uzlabošanu, portālam "Delfi" pavēstīja ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Finansējums piešķirts, lai samazinātu uz ceļiem bojā gājušo skaitu.

Iekšlietu ministrijai atļauts uzņemties ilgtermiņa saistības ceļu satiksmes uzraudzības nodrošināšanai nepieciešamo 40 netrafarēto un 10 trafarēto operatīvo transportlīdzekļu ar atbilstošu aprīkojumu nomas izdevumu segšanai 2017. gadā - ne vairāk kā 355,2 tūkstoši eiro, bet 2018.gadā un turpmāk katru gadu - ne vairāk kā 666 tūkstoši eiro.

Izdevumus plānots segt no prognozētajiem ieņēmumiem.

Vienlaikus paredzēts Iekšlietu ministrijai (Valsts policijai) nepieciešamais finansējums 2017. - 2019. gadam, plānojot iegādāties 10 motociklus un 15 vieglos transportlīdzekļus. Tāpat finansējums paredzēts tehnisko līdzekļu, tostarp 10 pārvietojamo fotoradaru un radaru uzturēšanas izdevumu segšanai, kā arī nepieciešamo rāciju iegādei.

"Piecus pārvietojamos fotoradarus paredzēts iegādāties jau 2016. gadā no Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja līdzekļiem, par kuru izlietojumu lemj Ceļu satiksmes drošības padome," norāda ministrija.

Papildus tam Valsts policijai paredzēts finansējums 15 darbinieku uzturēšanai, lai nodrošinātu pārvietojamo fotoradaru transportēšanu un darbības nodrošināšanu, tostarp apsardzi. Papildus amata vietu ieviešana paredzēta, nepalielinot kopējo Iekšlietu ministrijas amata vietu skaitu, bet veicot amata vietu iekšēju pārdali.

Veicot plānotos pasākumus, Valsts policija varēs uzlabot ceļu satiksmes drošības situāciju valstī un sasniegt Eiropas Komisijas pieņemtajā Ceļu satiksmes drošības programmā 2011. - 2020. gadam izvirzīto mērķi - nākamajos desmit gados uz pusi samazināt bojāgājušo skaitu uz Eiropas ceļiem, klāsta Skrebele.

Tāpat valdība atbalstīja papildu 20 stacionāro fotoradaru iegādi un uzturēšanu, ko veiks Ceļu satiksmes drošības direkcija uz deleģējuma līguma ar Valsts policiju pamatā. Rezultātā 2016. gadā uz Latvijas ceļiem jau būs 40 stacionārie fotoradari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!