Foto: DELFI
Atjaunojoties intensīvākai kustībai uz ceļiem, policija piektdien pēc pusdienlaika jau atsākusi strādāt pastiprinātā režīmā, informēja Valsts policijas (VP) Galvenās Kārtības policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Nopietns pastiprinājums no policijas gaidāms šodien no plkst.12, kad liela daļa Līgo svētku svinētāju atgriežas mājas. Kā norādīja Zivtiņš policija pastiprinātā režīmā strādās arī sestdien un svētdien, kā arī pirmdienas, 27.jūnija rītā.

VP Prevencijas pārvaldes priekšnieks lūdza iedzīvotājus pašiem sevi pasargāt un informēt policiju par iereibušiem ceļu satiksmes dalībniekiem, zvanot gan pa tālruņa numuru 112, gan 110, kas ir tiešais savienojums ar policiju. Viņš uzsvēra, ka šāda ziņošana nav tā saucamā "stučīšana", bet gan modelis, kas ļoti labi strādā visā Eiropā un palīdz iedzīvotājiem rūpēties par sevi un līdzcilvēkiem.

Kā liecina ceļu satiksmes negadījumu statistika Līgo svētkos, ne tikai Līgo naktī, bet arī nākamajās dienās pēc tās vērojams liels negadījumu un tajos cietušo skaits. Tā pērn 24.jūnijā uz ceļa tika ievainoti desmit cilvēki un viens gāja bojā.

Jau ziņots, ka šogad Līgo vakarā reģistrēts 31 ceļu satiksmes negadījums, kuros cieta septiņi cilvēki, taču Ceļu policijai vairāk nācies aizturēt alkohola reibumā esošus velosipēdu un motorolleru vadītājus, jo pie automašīnas stūres alkohola reibumā sēdušies 17 šoferi, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā. Lielākais reģistrēto avāriju skaits bijis Rīgas reģionā - 10 negadījumi, vienā no tiem cieta cilvēks.

Pagājušajā diennaktī Ceļu policijas darbinieki Latvijā aizturējuši 83 transportlīdzekļu vadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. No tiem 17 bijuši autovadītāji, bet 66 - velosipēdu un motorolleru vadītāji. Rīgas reģionā aizturēti 32 transportlīdzekļu vadītāji alkohola reibumā, septiņi no tiem bija autovadītāji, bet 25 - velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!