Foto: DELFI
Valsts policija veic izmeklēšanu par vairākiem pēdējā laikā notikušiem incidentiem saistībā ar fotoradariem, turklāt vienā gadījumā fotoradaram uzbraukts ar automašīnu, intervijā aģentūrai BNS norādīja uzņēmuma "Vitronic Baltica un Partneri" valdes loceklis Sergejs Borisovs.

Viņš pastāstīja, ka 19.martā Rīgā, Zolitūdes ielā, kāds autovadītājs uzbraucis fotoradaram. Fotoradara operators tajā brīdī atradies savā automašīnā. Šoferis nekur gan neaizmuka, bet palicis gaidīt policiju.

Mērierīce ir nosūtīta tehniskajai ekspertīzei pie ražotāja Vācijā. Ekspertīzes rezultāti arī pateiks, cik nopietni tā ir sabojāta un cik lieli ir izdevumi par remontu. Rezultāti varētu būt zināmi mēneša laikā, sacīja Borisovs.

Nākamajā dienā, 20.martā, arī Zolitūdes ielā noticis konflikts starp kādu autovadītāju un radara operatoru, kuram vadītājs draudējis ar ieroci, klāstīja uzņēmuma pārstāvis.

Trešais gadījums noticis pirms kāda laika Brīvības gatvē 390, kad kāda privātpersona apskādēja fotoradara operatora mašīnu, iesperot tai ar kāju un sabojājot to.

Par nupat Rīgā notikušo gadījumu, kad fotoradara operatora mašīnai iemests ar kefīra paku, nekādas procesuālas darbības nav ierosinātas, uzsvēra Borisovs.

"Patlaban policijā ir ierosināti vairāki kriminālprocesi, kas ir ļoti bīstams rādītājs," atzina Borisovs.

Tieši pēc fotoradara notriekšanas Zolitūdes ielā uzņēmums darbiniekiem devis norādījumu, proti, ja ir iespējams, ierīci novietot nedaudz tālāk no braucamās daļas kā parasti. "Acīmredzot tas arī ir atstājis savu ietekmi uz autovadītāju uztveri par to, ka radari tiek pastiprināti slēpti. Tā, protams, nav," minēja Borisovs.

Viņš arī pavēstīja, ka uzņēmumam jau iepriekš bijusi nolīgta apsardzes kompānija un darbinieki regulāri tiek apmācīti, kā rīkoties dažādās situācijās.

"Mēs, protams, orientējam cilvēkus uz to, ka nekādā gadījumā nevajag konfliktēt un iesaistīties diskusijās, bet uzreiz informēt apsardzi vai policiju," piebilda Borisovs.

Uzņēmums arī no vadītājiem saņemot sūdzības par radariem. "Jā. Raksta vēstules, zvana. Bet raksta ne tikai neapmierināti autovadītāji, iedzīvotāji raksta arī ierosinājumus, kur, pēc viņu domām, labāk radaram atrasties. Mēs šos ierosinājums, protams, pārsūtam Valsts policijai," norādīja Borisovs.

Valsts policijā aģentūrai BNS apstiprināja, ka par uzbraukšanu fotoradaram un konfliktu starp šoferi un operatoru ir sākti kriminālprocesi.

Par konfliktu policija iepriekš ziņoja, ka, pēc sākotnējās informācijas, radies konflikts starp fotoradara uzraugu un kādu autovadītāju, tāpēc abas konfliktējošās puses nogādātas policijas iecirknī. Tur pie automašīnas vadītāja atrasts šaujamierocim līdzīgs priekšmets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!