Foto: Shutterstock

Aizvadītās nedēļas beigās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī saņemta informācija par to, ka Ventspils novadā, kādā adresē, iespējams, trīs mazgadīgi bērni ir atstāti bez uzraudzības. Šobrīd Valsts policijā par notikušo sākta administratīvā lietvedība – divi no bērniem atrodas krīzes centrā, bet viens nogādāts slimnīcā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Saņemot informāciju, uz norādīto adresi izbraukuši Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas policisti. Dzīvoklī atradušies bērni, kuri atslēguši durvis un ielaiduši policistus iekšā.

Likumsargi, ieejot dzīvoklī, sastapuši trīs mazgadīgus bērnus – viens no tiem bijis zīdainis, kurš sēdējis uz grīdas. Uz jautājumu, kur atrodas vecāki, bērni atbildējuši, ka ir mājās vieni un vecāki ir izgājuši.

Vecākie bērni policistiem izrādījuši dzīvokli, parādot, ka vecāku tiešām nav mājās, tikmēr policiste pacēlusi no grīdas mazāko no bērniem, kurš raudājis.

Pārbaudot bērna autiņbiksītes, bijis redzams, ka tās ilgi nav mainītas, tāpēc policijas darbiniece bērnu apkopusi. Apkopjot bērnu, viņam konstatēti ādas apsārtumi, iespējams, blusu kodumi, tāpēc bērns nomazgāts, bet uz apsārtušajām vietām uzsmērēts krēms.

Dzīvoklī ieradusies arī bāriņtiesas pārstāve un ģimenes ārste, lai novērtētu bērnu stāvokli. Bērni nav varējuši paskaidrot, kad un ko ir ēduši. Arī mazākais no bērniem izskatījies neēdis – visu laiku raudājis, centies mutē iebāzt gan krēma tūbiņu, gan rotaļlietu.

Stundu pēc likumsargu ierašanās, dzīvoklī ieradušies arī bērnu vecāki,kuri izrādījuši agresivitāti un bijuši acīmredzamā alkohola reibumā.

Vīrietim palūgts pamest dzīvokļa telpas, lai ārste varētu netraucēti apskatīt visus trīs mazgadīgos bērnus. Tika pieņemts lēmums jaunāko bērnu nogādāt medicīnas iestādē, taču pārējos divus bērnus – krīzes centrā.

Šobrīd Valsts policijā par notikušo sākta administratīvā lietvedība, jo ir saskatāmi pārkāpumi, kas minēti Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. pantā – par bērna aprūpes pienākumu nepildīšana un bērna, kas nav sasniedzis septiņu gadu vecumu, atstāšana bez uzraudzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!