Foto: LETA

Policija vērtēs, iespējams, nelikumīgu priekšvēlēšanu aģitāciju Rīgas domes telpās, kur pie mēra Nila Ušakova (SC) darba kabineta tika uzieti viņa pārstāvētas partijas reklāmas bukleti. Bukletus pamanīja Latvijas Radio žurnālists, bet Ušakovs to nodēvējis par kļūdīšanos, solot samaksāt arī sodu.

Radio otrdien mēra Ušakova kabineta priekštelpā, kas ir publiski pieejama domes apmeklētājiem, atrada "Saskaņas centra" informatīvos bukletus. Likums gan aizliedz izvietot un izplatīt priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus valsts un pašvaldību iestādēs brīdī, kad sākusies priekšvēlēšanu aģitācijas. Radio atgādina, ka priekšvēlēšanu aģitācijas periods sācies 2.februārī.

Pārkāpumu, par ko likumā juridiskajām personām paredzēts sods līdz pat 800 latiem, fiksējusi arī Valsts policija. Rīgas reģiona policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" apliecina, ka iesniegums ir saņemts un likumsargi to pārbaudīs.

Ušakovs šo gadījumu radio nosaucis sauc par kļūdu, solot sodu pats arī samaksāt. "Es domāju, ka es kā apvienības vadītājs šo sodu samaksāšu, un tas būs vispareizākais variants. Tā ir acīmredzama kļūda, ka nepaspēja novākt tos bukletus. Paldies acīgajiem kolēģiem no Latvijas Radio, ka jūs nepieļāvāt likuma pārkāpumu, un to soda naudu godīgi samaksāšu," radio sacīja mērs.

Jau vēstīts, ka priekšvēlēšanu aģitācijas periods ilgs no 2.februāra līdz pašvaldību vēlēšanām 1.jūnijā, kurā partijām aģitācijas materiālu izvietošana televīzijā, radio, preses izdevumos, internetā un publiskās vietās notiks atbilstoši Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktajai kārtībai.

Sava veida priekšvēlēšanas reklāmas jau iepriekš sāka pašreizējā Rīgas domes politiskā vadība – partijas "Saskaņas centrs" un "Gods kalpot Rīgai", kuru Ušakovs un Rīgas vicemērs Andris Ameriks atskaitījušies par padarīto aizvadītajos četros gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!