Foto: Valsts policija

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde Liepājā projekta Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam ietvaros ieguvusi divas nakts redzamības termokameras, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Termokameras iegūtas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam ietvaros atbalstītā projektā "Ar sabiedrības drošību saistīto pakalpojumu attīstība, stiprinot komunikāciju un sadarbību starp pašvaldībām un policiju". Termokameras "Pulsar Hellon XP38" tiks izmantotas apgrūtinātas redzamības apstākļos, fiksējot pārkāpumus, iegūstot pierādījumus vai veicot novērošanu, norāda likumsargi.

"Īpašs uzsvars šīm kamerām ir preventīvā darbā – tumšie pagalmi un pamestas ēkas, kur pastāv risks pretlikumīgo darbību izdarīšanai, personu pulcēšanās vietas, nelikumīga zvejniecība vai medniecība, kā arī gadījumos, ja būs informācija par bezvēsts pazudušajām personām vai personām, kuras apmaldījušās, piemēram, mežā. Šīs kameras uztver siltumu un reaģē uz kustību," papildina policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!