Foto: DELFI

Valsts policijai nav informācijas, ka saistībā ar 9.maija pasākumiem tiktu plānotas kādas provokācijas, piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" apliecināja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Policija, gatavojoties kārtības nodrošināšanai pasākumu laikā, ņem vērā gan to, ka 9.maijs ir sestdiena, gan esošo ģeopolitisko situāciju. "Policija ir absolūti gatava šim pasākumam un arī visdažādākajiem pavērsieniem, kādi var rasties," norādīja Ķuzis.

Pēc viņa teiktā, policija ir izstrādājusi taktiku, kā strādāt, jo pasākums ir līdzīgs tam, kādi rīkoti iepriekšējos gados. Vienlaikus šis gads ir īpašs, ņemot vērā ģeopolitiskos notikumus. Tomēr policijas rīcībā nav informācijas par to, ka tiktu organizētas kādas provokācijas, uzsvēra Valsts policijas priekšnieks.

Arī visas personas, kas vēlas piedalīties pasākumā, esot pieteikušās, taču, ja kāds vēlēsies paust viedokli bez saskaņošanas ar pašvaldību un policiju, policija to ierobežos. 

Katru gadu pasākumus Uzvaras parkā apmeklē vismaz 100 tūkstoši cilvēku, un, iespējams, šogad šis skaits pat varētu būt lielāks, minēja Ķuzis.

Jau vēstīts, ka 9.maijā visas dienas garumā tradicionālās svinības par godu nacisma sagrāvei Uzvaras parkā pieteikusi biedrība "9.maijs.lv". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!