Foto: LETA

Iekšlietu ministrijai valdība šodien lēma piešķirt 82 380 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem šaujamieroču un ekipējuma iegādei Valsts robežsardzes un Valsts policijas vajadzībām.

Kā norādījusi Iekšlietu ministrija, ilgstoši lietotais ekipējums ir nolietojies, kā arī ir nepieciešams atjaunot dienesta šaujamieroču un izlietoto speciālo līdzekļu krājumus. Līdz ar to valdība nepieciešamo finansējumu ir piešķīrusi.

Tāpat Iekšlietu ministrijai līdz 2015. gada 1. martam jāiesniedz izskatīšanai valdībā informatīvais ziņojums par Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu nodrošināšanu ar dienesta šaujamieročiem un to iegādei nepieciešamo finansējumu.

Iekšlietu ministrijā portālam "Delfi" skaidroja, ka jauno politikas iniciatīvu sagatavošanas procesā kā viena no prioritātēm šogad tika norādīta nepieciešamība tuvākajos trīs gados izveidot modernu, jaunākajām šaujamieroču ražošanas tehnoloģijām un NATO standartiem atbilstošu Iekšlietu ministrijas iestāžu bruņojumā esošo standartieroču sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!