Foto: LETA
Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūra (IeM NVA) neslēgs 9 miljonus eiro vērto līgumu ar SIA "Citadele līzings un faktorings" par policijas vieglo auto nomu uz pieciem gadiem, trešdien vēsta laikraksts "Dienas bizness".

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB), izskatot 29. jūlijā iesniegto "SEB līzings" sūdzību, uzdeva NVA atkārtoti izvērtēt autonomas konkursa Valsts policijas vajadzībām pirmo daļu un pārtraukt sarunu procedūru.

"Ņemot vērā to, ka nav līdzekļu, lai konkursu turpinātu, iepirkums šajā sadaļā tiek apturēts. Par tālāko rīcību konkursa komisija vēl lems," par šādu otrdien pieņemto iepirkuma komisijas lēmumu laikrakstu informēja IeM preses pārstāve Gunta Skrebele. Vienlaikus IeM šajā sadaļā sola meklēt citus risinājumus.

Jau vēstīts, ka atbilstoši IUB datiem NVA sarunu procedūrā bez konkursa izsludināšanas kā uzvarētāju par vieglo auto nomu uz pieciem gadiem pasludināja "Citadele līzings un faktorings" ar 9,19 miljonu eiro vērtu līgumcenu. 18.augustā "SEB Līzings" iesniedzis IUB vēl vienu sūdzību.

"Brīdī, kad "SEB līzings" no NVA saņēma oficiālu vēstuli, kurā minēts, ka IeM atklātais konkurss tiek pārtraukts, par pamatu minot "SEB līzinga" piedāvājuma neatbilstību konkursa tehniskajām prasībām, "SEB līzings" iesniedza sūdzību, kurā minēti iebildumi par konkursa izvērtēšanas kvalitāti. "SEB līzings" savā pamatojumā minēja, ka pieņemtais lēmums par konkursa iepirkuma priekšmeta izbeigšanu bez rezultātiem daļā "Vieglie automobiļi 1" ir atceļams, jo iepirkuma komisija balstījusies uz informāciju, kuru nevar izmantot kā pierādījumu piedāvājuma izvērtēšanā, un iepirkuma komisija nav izvērtējusi visus "SEB līzinga" konkursā iesniegtos dokumentus," laikrakstam skaidro "SEB bankas" Korporatīvās komunikācijas vadītāja Agnese Strazda.

Šobrīd IUB ir apmierinājis šo sūdzību, un lēmums paredz arī to, ka NVA ir jāpārtrauc sarunu procedūra, kas tika uzsākta pēc atklātā konkursa nepamatotas pārtraukšanas. Otrā sūdzība tika iesniegta par sarunu procedūras gaitu un rezultātu, atzīmē Strazda.

NVA jau ir noslēgusi 13,3 miljonu eiro vērtu līgumu ar "Auto Īle & Herbst", kā arī divus līgumus ar "SEB Līzings" – 1,7 miljonu eiro un 2,6 miljonu eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka valdība jūlijā deva atļauju IeM slēgt iepirkuma līgumus par autotransporta nomu. Valsts policijas vajadzībām šīm ilgtermiņa saistībām no 2012. līdz 2016. gadam tika paredzēti izdevumi ne vairāk kā 4,2 miljoni latu gadā.

Konkursā sākotnēji paredzēts iznomāt 850 jaunas automašīnas – vidējās, kompaktās un lielās klases, kā arī mikroautobusus un apvidus klases automašīnas. Taču Valsts policijā atzīst, ka, apzinot reālās izmaksas, konstatēts – paredzētie līdzekļi ļauj iznomāt vien 709 auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!