Foto: DELFI
Īstermiņā Valsts policijas galvenais uzdevums ir Zolitūdes traģēdijas lietas kvalitatīva, precīza un mērķtiecīga izmeklēšana, tā intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Valsts policija piektdien, 5.decembrī, svin savu 96.dzimšanas dienu, un, runājot par ilgtermiņa mērķiem, Ķuzis sacīja, ka "tālākā nākotnē mērķis ir jebkura indivīda drošība Latvijas sabiedrībā," tostarp cīņa ar narkotikām un jaunām psihoaktīvajām vielām.

Policijas priekšnieks kā pozitīvu iezīmi minēja, ka šogad Valsts policija darbā pieņēmusi vairāk policistu nekā to likumsargu, kas darbu tiesībsargājošajā iestādē dažādu iemeslu dēļ pametuši.

"Nākotnes policista tēls ir uzlabojies, cilvēki ir noticējuši," tādu viedokli pauda Ķuzis, norādot, ka būtiski ir arī abi valdībā iesniegtie dokumenti – Valsts policijas attīstības koncepcija un koncepcija par jaunu darba samaksu Iekšlietu ministrijas sistēmas amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Valsts policijas 96.gadadienā Ķuzis saviem kolēģiem novēlēja izturību un ticību savam darbam, kā arī saticību un veiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!