Foto: LETA

Valsts policija sadarbībā ar uzņēmumu "Brain Games" radījusi kāršu spēli jauniešiem, bet, izmantojot savus resursus, - galda spēli bērniem ar sivēnu galvenajā lomā. Iniciatīvas mērķis ir saistošā veidā stāstīt par drošības jautājumiem, tostarp atkarības vielu problemātiku.

Kā žurnālistiem piektdien stāstīja Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics, spēļu pamatmetode ir pasaulē efektivitāti pierādījusi prakse. "Morāles lasīšana un pirksta kratīšana ne vienmēr kā prevencijas metode jauniešu un bērnu vidū strādā," sacīja Rinkevics.

Kāršu spēle "Es saku "Nē!"" paredz jautrā kompānijā visiem spēles dalībniekiem citam citu pamudināt izvairīties no dažādu apreibinošo vielu lietošanas. Savukārt Valsts policijas pašu radītā spēle "Sivēns lielpilsētā" paredz vecākiem ar bērniem kopīgi pārspriest 16 dažādas situācijas saistītas ar drošību.

"Brain Games" pārstāvis Egils Grasmanis skaidroja, ka kāršu spēles izveidē mērķis bijis sasniegt attiecīgo auditoriju - tīņus. "Tā ir jautrības spēle, "tusiņu spēle". Tajā tiešā veidā nav saskatāma pamācība," sacīja Grasmanis.

Spēles Valsts policija paredzējusi izdalīt izglītības iestādēm, bet kāršu spēli varēs iegādāties arī tirdzniecības vietās.

Noslēgumā Rinkevics minēja, ka pirms spēles prezentēšanas tā ir testēta un pārbaudīta arī policijas darbinieku draugu un paziņu lokā. Spēles policija radījusi, jo ikdienā, runājot ar vecākiem un jauniešiem, saskata drošības apdraudējuma problemātiku. Savukārt policijas pārstāve Sigita Pildava norādīja, ka tas ir viens no vairākiem pasākumiem cīņā ar narkotisko un psihotropo vielu izplatību jauniešu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!