Foto: Valsts policija
Policijā vērsušies vairāki cilvēki, kuri izteikuši vēlmi iegādāties metāla ziloņa statuju, kuras patiesie īpašnieki vēl nav pieteikušies, portālu "Delfi" informēja Rīgas reģiona policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Zilonis policijā nonāca 1.augustā, kad likumsargi to Pārdaugavā konfiscēja par metāla zādzībām sodītiem jauniešiem. Kopš tās dienas policija meklē statujas īpašnieku, taču tas nav atsaucies.

Nepilna mēneša laikā, kopš sākusies ziloņa saimnieka meklēšana, policija vērsušies interesenti, kuri izteikuši vēlmi mākslas priekšmetu iegādāties. To, kādas summas ziloņa kārotāji piedāvājuši, Sadovskis neatklāj, sakot, ka tam nav nozīmes, jo statuju policija pārdot nedrīkst.

Šobrīd eksotiskā dzīvnieka statuja atrodas Valsts aģentūrā "Materiālās rezerves", kur to uzglabās apmēram pusgadu. Ja statujas saimnieks tai pakaļ neatnāks, zilonis nonāks valsts īpašumā. Tad, kad statuja būs nonākusi valsts īpašumā, interesenti to drīkstēs izpirkt, taču tās summa pagaidām nav zināma, to notiks pēc tam, kad būs zināms, cik statujas uzglabāšana ir valstij izmaksājusi.

Statujas īpašniekiem, dodoties uz policiju, būs jāiesniedz pierādījumi tam, ka zilonis tiešām ir viņu īpašums. Īpašnieki var atsaukties, zvanot pa tālruņu numuriem: 67500700, 67500714 vai 110.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 1.augusta agrā rīta Pārdaugavā aizturēja trīs aizdomīgus jauniešus, kuri pa ielu nesa iespaidīga izmēra metāla ziloņa statuju. Jaunieši izrādījās agrāk sodīti par metāla zādzībām un narkotiku lietošanu. Viņi nevarēja paskaidrot, kur dabūjuši statuju, tāpēc policijai radās aizdomas, ka tā kādam nozagta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!