Neatkarīgās policistu arodbiedrības (NPA) centrālā valde nosūtījusi aicinājumu Saeimai atļaut robežsargiem apvienoties arodbiedrībās, informēja NPA priekšsēdētāja vietnieks Rihards Bunka.
NPA valde esot izskatījusi vairāku robežsardzes darbinieku viedokli par pastāvošo aizliegumu robežsardzes darbiniekiem apvienoties arodbiedrībās.

Arodbiedrības valde nolēmusi, ka, vadoties no likuma par arodbiedrībām, vajadzētu svītrot no robežsardzes likuma aizliegumu robežsargiem apvienoties arodbiedrībās un atstāt tikai aizliegumu rīkot streikus.

Ievērojot to, ka robežsardzes darbinieku dienests no tiesiskā viedokļa nav būtiski atšķirīgs no policijas dienesta un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), ir jābūt nopietniem apsvērumiem, lai robežsardzes dienestā esošiem darbiniekiem arī turpmāk tiktu liegta apvienošanās arodbiedrībās. VUGD, robežsardzi un policiju atšķir dienesta uzdevumi un mērķi.

NPA apzinās un izprot apstākli, ka robežsardzes darbiniekiem arī turpmāk likumā ir jāsaglabā aizliegums streikot, līdzīgi kā tas ir likumā par policiju, uzsvēra Bunka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!