Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA), izvērtējot Veselības un sociālās aprūpes darbinieku atklāto vēstuli Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītājai Latvijā, pievienojas mediķu izvirzītām prasībām.
Nepietiekamais veselības aprūpes finansējums valsts budžetā 2009.gadā nopietni apdraud daudzu Latvijas iedzīvotāju, to skaitā policijas darbinieku veselību un dzīvību un radot šādu situāciju, valdība ir rupji pārkāpusi gan Eiropas Sociālo hartu, gan Eiropas Parlamenta un Padomes lēmumus, tāpēc NPA atbalsta vēršanos pie atbildīgajām Eiropas Savienības (ES) institūcijām, lai tās nekavējoties iesaistītos apdraudējuma novēršanā, norāda policistu arodbiedrība.

Mediķu organizācijas vērsušies pie EK pārstāvniecības Latvijā ar lūgumu darīt visu iespējamo, lai Latvijā nesamazinātos veselības aprūpes pieejamība. Mediķi atgādina, ka pērn jau samazināts finansējums veselības aprūpei un arī šogad plāno sašaurināt valsts apmaksāto veselības aprūpes apjomu. Mediķi uzsver, ka tas ir pretrunā ar Eiropas Sociālo hartu un citām ES normām. Mediķi lūdz EK pārstāvniecību rīkoties, lai saglabātu finansējumu veselības aprūpei vismaz 2008.gada līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!