Ja situācija Iekšlietu sistēmā kardināli nemainīsies, Latvijas Policistu biedrība (LPB) informēs NATO vadību par situāciju Latvijas policijā, brīdinot par grūtībām īstenot drošības pasākumus iespējamā NATO sammita laikā Rīgā.
Uz iespējamām problēmām drošības pasākumu īstenošanā NATO sammita un hokeja čempionāta laikā Rīgā, tiekoties ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadību un partijas “Jaunie demokrāti” vadītāju Māri Gulbi, šodien norādīja LPB vadītājs Agris Sūna.

Pasaules hokeja čempionātā Čehijā par drošību rūpējās 16 000 policistu, bet Latvijā kopumā strādā aptuveni 9000 kārtības sargu. Pie tam policistu rindas mazās algas dēļ ar katru dienu sarūk. Pat, ja piesaistītu armiju, Latvijai būtu sarežģīti garantēt drošību šo pasākumu laikā.

Kā atzina viens no biedrības pārstāvjiem, Iekšlietu ministrijas (IeM) attieksme, nerisinot policistu algu problēmu, mazina policistu motivāciju piedalīties šādā pasākumā. Ja policistam tajā dienā būs iespēja strādāt citā darbā, viņš labāk paņems “ārsta zīmi un nestrādās.”

“Mums nav nekādu pretenziju pret sammita rīkošanu, bet nodrošiniet vismaz cilvēcisku attieksmi pret policistiem,” sacīja Sūna.

Arī ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis atzina, ka situācija IeM ir satraucoša un NATO sammita rīkošana ir apdraudēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!