Foto: F64
Viens no pēdējā laika spilgtākajiem notikumiem Liepājas policistu darbā bijis divu mazu bērnu, kas atstāti bez uzraudzības, pieskatīšana līdz citu atbildīgo dienestu ierašanās brīdim, portālam "Delfi" atklāj Valsts policijā.

Janvārī ap pulksten 20 Valsts policijas darbinieks Gints Beltiņš kopā ar pāriniekiem Sandiju Čīmu un Ingunu Freimani devušies uz kādu daudzdzīvokļu namu Liepājā. Policija bija saņēmusi informāciju, ka vienā no dzīvokļiem ilgstoši bez uzraudzības atstāti divi mazgadīgi bērni.

Notikuma vietā aiz aizslēgtām dzīvokļa durvīm raudājuši bērni, kurus māte bija atstājusi mājās vienus pašus. Durvis nebija iespējams atvērt, bet dzīvoklis atrodas ēkas 5. stāvā. Beltiņš lūdzis atļauju blakus dzīvokļa kaimiņienei iziet uz viņas balkona, lai no tā pārrāptos uz blakus esošo balkonu.

Viens no bērniem atvēris balkona durvis, tādēļ, nonācis uz vajadzīgā balkona, policists iekļuva dzīvoklī. Tur likumsargs secinājis, ka mājās vieni paši atstāti divi bērni – deviņus gadus vecs zēns un viņa trīs mēnešus vecais brālītis. Policists paņēmis rokās un nomierinājis raudošo zīdaini. Arī lielākā puikas satraukums norimis un viņš pat piedāvājis likumsargam kopīgi skatīties hokeja pārraidi.

Kopumā policists Beltiņš dzīvoklī ar bērniem pavadījis aptuveni pusotru stundu, gaidot, kamēr viņa kolēģi Freimane un Čīma nokārtos citu attiecīgo dienestu ierašanos. Šajā laikā Beltiņš iedevis ēst lielākajam bērnam, bet mazajam puisītim pagatavojis piena maisījumu. Policists pabarojis, pārģērbis un vēlāk arī nolicis gulēt zīdaini. Likumsargs ātri iemantojis deviņgadīgā bērna uzticību, un puika ar viņu dalījies savos pārdzīvojumus, kā arī apspriedis panākumus skolā, stāsta policijas preses pārstāve Daiga Valdmane.

Vaicāts, par ko zēns vēlētos kļūt, kad izaugs liels, viņš policistam atbildējis: "Tagad jau laikam es gribu kļūt par policistu!"

Valsts policija ir gandarīta, ka pēdējā gada laikā iedzīvotāju uzticība tai ir augusi, par ko liecina SKDS veiktā aptauja. Tajā pašā laikā policista darbs nereti tiek saistīts tikai ar likumpārkāpēju aizturēšanu un vainīgo sodīšanu. Tomēr tā nebūt nav visa policijas darba ikdiena, atgādina Valdmane.

Sākotnēji Liepājas pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētāja Taiga Ziemele portālam "Delfi" nevarēja apstiprināt informāciju par šādu gadījumu, bet vēlāk precizēja, ka šāds gadījums ir bijis. Plašāku informāciju par bāriņtiesas rīcību un bērnu likteni Ziemele solīja sniegt ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!