Foto: F64

Ceturtdien, 17. decembrī, Ministru kabinets (MK) atbalstīja iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) iniciatīvu piešķirt piemaksas Valsts policijas (VP) un Valsts robežsardzes amatpersonām par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu.

Piemaksas tiks izmaksātas par laika periodu no šī gada 1. oktobra līdz 30. novembrim, piešķirot šim mērķim līdz 701 393 eiro lielu finansējumu – Valsts policijai 203 321 eiro un Valsts robežsardzei 498 072 eiro – no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Piemaksas piešķirs pēc noteiktiem kritērijiem, piemēram, amatpersonas ir bijušas tiešā saskarē ar Covid-19 inficētām vai iespējami inficētām personām, bijušas iesaistītas testēšanas procesā, bijušas tiešā saskarē ar Covid-19 riska grupas pacientiem, kuriem nav apstiprināta slimība, bet ir jāievēro karantīna vai pašizolācija.

Piemaksas apmērs par vienu stundu noteikts 75% apmērā no amatpersonai noteiktās stundas algas likmes, ievērojot noteiktos kritērijus un uzskaitīto amatpersonas iesaistes vai saskares stundu skaitu.

Pēdējā diennaktī veikti 10 344 Covid-19 testi, reģistrēti 1040 jauni saslimšanas gadījumi, bet 12 inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Šis ir līdz šim lielākais vienā diennaktī Latvijā konstatētais saslimšanas gadījumu skaits. Savukārt stacionāros ārstējas 833 Covid-19 slimnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!