Policisti nav apmierināti ar iekšlietu ministra Ivara Godmaņa piedāvāto algas pielikumu un ceturtdien, kad parlaments lems sāks izskatīt nākamā gada budžetu, pie Saeimas nama kopā ar citām arodbiedrībām piedalīsies piketā, portālu "Delfi" informējas Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības (LAPA) prezidents Agris Sūna.
Sūna sarunā ar portālu "Delfi" uzsvēra, ka iepriekš solīto100 latu vietā nākamā gada budžetā policistiem ieplānots algas pieaugums tikai par 30 – 40 latiem. LAPA prezidents norādīja, ka ar šādu algu policisti nevar pienācīgi nodrošināt ģimeni un tāpēc spiesti strādāt papildus darbus.

Lai paustu savu protestu, apmēram 1000 policistu no visas Latvijas ceturtdien pulcēsies pie Saeimas. Ja pikets netiks ņemts vērā un Saeima šādu budžetu pieņems, policisti plāno līdz ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību (LBAS) rosināt referendumu par Saeimas atlaišanu.

IeM nesaņēma prasītos 33 miljonus latu algu palielinājumam, tā vietā ministrijai tika atvēlēti 16 miljoni latu, kas ļaus palielināt algas tikai par 10%, sākot ar 45 latiem. Pašlaik ministrija intensīvi strādā pie tā, lai atrastu iekšējos resursus un tomēr nodrošinātu šādos budžeta apstākļos iespējamo lielāko atalgojuma pieaugumu, kas varētu būt 18% apmērā no pašreizējās amatalgas, portālu "Delfi" informēja ministrijas Preses centrā.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka ceturtdien pie Saeimas plānots LBAS pikets. Piketam piekritušas gandrīz visas 24 LBAS dalīborganizācijas. Starp biedriem ir gan skolotāji, gan pensionāri, gan mediķi un citu profesiju pārstāvji.

LBAS jau iepriekš norādīja – ja valdība neizpildīs prasības, tiks rosināts referendums par Saeimas atlaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!