Polijas armijas Ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Francišeks Gongors Polijas valdības vārdā pirmdien pateicās Latvijai par lielisko sadarbību stabilizācijas operācijas laikā Irākā.
Gongors Latvijas un Polijas karavīru sadarbību vērtēja kā ļoti labu, uzsverot arī lielisko Latvijas karavīru darbu.

"Mums ir izveidojusies lieliska sadarbība šīs misijas laikā," sacīja ģenerālis un pauda pārliecību, ka labā sadarbība turpināsies arī misijas laikā Afganistānā.

Gongors Latvijā ieradies darba vizītē, kuras laikā viņam plānota tikšanās arī ar Latvijas Nacionālo bruņoto (NBS) spēku komandieri brigādes ģenerāli Juri Maklakovu. "Es domāju, ka jebkura militārā pārstāvja vizīte vienmēr sekmē valstu attiecības," sacīja ģenerālis.

Tikšanās laikā ar NBS komandieri Gongors plāno pārrunāt valstu dalību miera misijās, bruņoto spēku transformāciju un citus jautājumus. Gongors atzina, ka abu pušu starpā esot pārrunājami daudzi jautājumi.

Gongors sacīja, ka Latvijas karavīru bojāeja Irākā ir bijusi traģēdija, tomēr atzina, ka karavīri ziedo savu dzīvību, "lai mēs visi pārējie varētu dzīvot mierā". Ģenerālis arī norādīja, ka vienmēr tiekot domāts pie tā, lai izvairītos no šādām situācijām.

"Mūsdienu operācijās ir jāatceras, ka bieži ir jācīnās ārpus savām mājām, lai aizsargātu mieru savās mājās," sacīja Gongors.

Polijas armijas Ģenerālštāba priekšnieks ir pirmais austrumeiropietis, kurš kandidē uz NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja amatu. Amatam izvirzīti arī kandidāti no Itālijas un Spānijas. Priekšsēdētāja vēlēšanas notiks šā gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!